Guus et Youp á Paris.

UPDATE 5 februari 2016:

Op advies van zijn artsen, heeft Youp van ’t Hek na een zware hartoperatie zijn werkzaamheden tot medio april opgeschort. Het herstelproces van Youp verloopt gelukkig voorspoedig en de vooruitzichten zijn positief. De voorstelling die hij met Guus Meeuwis in L’Olympia Parijs zou geven komt naar alle waarschijnlijkheid echter te vroeg.

De voorstelling ‘Guus et Youp á Paris’ zal om die reden ‘sans Youp’ zijn en ‘avec plus de Guus’. Als zijn gezondheid het toelaat, wil Youp van ’t Hek de voorstellingen in L’Olympia bijwonen vanuit de zaal. Voor de concerten, welke Guus nu alleen zal invullen in de geest van de Franse chansonniers, worden enkele nummers voorzien van een Frans tintje.

———————

Guus Meeuwis en Youp van ’t Hek gaan samen een show geven in de legendarische L’Olympia in Parijs: Guus et Youp á Paris. Youp zal de avond beginnen met een cabaretvoorstelling, waarna Guus het stokje overneemt met een concert in de geest van de Franse chansonniers. De avondvullende show zal plaatsvinden op 26 maart 2016.

Nadat Guus in mei van dit jaar zijn droom om in The Royal Albert Hall te spelen in vervulling zag gaan, kwam er een telefoontje vanuit Londen of hij terug wilde komen voor nog een concert. Hoewel de verleiding groot was om ja te zeggen, heeft Guus dat niet gedaan. De voornaamste reden; het concert daar was zó speciaal voor Guus, dat hij er voor zijn gevoel nog niet overheen kan.

Dat ene telefoontje heeft echter wel geleid tot een voorzichtige nieuwsgierigheid naar de mogelijkheid om ook andere legendarische zalen te bezoeken. Het idee om in de Olympia te spelen was geboren.

Op de avond dat Guus werd gebeld dat hij welkom is in de Olympia en daar op 26 maart 2016 mag optreden, zat hij toevallig met Youp van ’t Hek te eten. Waarop laatstgenoemde direct zei; “Jij gaat daar niet heen zonder mij”. En zo zal geschieden.

Guus Meeuwis: “Olympia is een magische zaal. Alle grote Franse chansonniers maakten daar furore. Het is één van die plekken op de wereld waar je graag ooit zou willen spelen. Dat we nu die kans krijgen is te gek! Een nieuw muzikaal avontuur en een geweldige uitdaging. Dat Youp en ik dat samen gaan doen is nu al de grootste traktatie van 2016.” Youp van ’t Hek voegt daaraan toe:Olympia is er aan toe. Parijs snakt al jaren naar mijn komst en nu is het eindelijk zo ver!

Voor de gelegenheid voorziet Guus enkele van zijn nummers van een Frans tintje. Ook zullen Guus en Youp samen enkele nummers ten gehore brengen.

Terug naar agendaoverzicht

NIEUWS.

< >
Meer nieuws