Guus Meeuwis bij Koninkrijksconcert!.

Guus Meeuwis, Caro Emerald, Carel Kraayenhof, de broers Arthur en Lucas Jussen en professor Robbert Dijkgraaf treden op zaterdag 30 november ’s avonds op ter gelegenheid van de start van de viering van 200 jaar Koninkrijk. Dat is gisteravond in het programma RTL Late Night bekendgemaakt.

Dit speciale Koninkrijksconcert 2013 op 30 november biedt een overzicht van hoogtepunten uit het culturele en amusementsaanbod uit Nederland en de Caribische delen van het Koninkrijk.

Met dit nieuws zijn nu alle namen naar buiten gebracht die acte de présence zullen geven tijdens het Koninkrijksconcert 2013. Ruben Nicolai is gastheer op deze afwisselende avond met een muzikale omlijsting van het Metropole Orkest. Eerder werd al bekendgemaakt dat Jeroen van der Boom, Paul van Vliet, de Ashton Brothers, André Kuipers, Brigitte Kaandorp, Racoon, Noa Wildschut (viool), Datapanik, Izaline Calister, Levi Silvanie, Percossa, Introdans en de leerlingen van de dans-balletacademie Lucia Marthas deze avond zullen opluisteren.

De vijf thema’s die het Nationaal Comité heeft gekozen voor de viering zullen leidend zijn in de optredens van bovengenoemde personen: persoonlijke rechten en vrijheden / bestuurlijke stabiliteit in een moderne rechtsstaat / internationale oriëntatie / ruimte voor actief burgerschap / eenheid in verscheidenheid.

Het Koninkrijksconcert zal live worden uitgezonden bij de NOS op Nederland 1 vanaf 20.30 uur. Via BVN is het Koninkrijksconcert ook in de Caribische delen van het Koninkrijk te zien.

Viering 200 jaar Koninkrijk
Twee eeuwen geleden werd de basis voor een democratisch en onafhankelijk Koninkrijk gelegd met gelijke rechten en plichten voor iedereen. Vanaf zaterdag 30 november 2013 tot en met 26 september 2015 organiseert het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk zes nationale evenementen om dit met elkaar te vieren. Op zaterdag 30 november is de start van de viering met een nagespeelde historische landing van prins Willem Frederik op Scheveningen, een officiële startbijeenkomst in de Ridderzaal en een feestelijk artiestengala van het Koninkrijksconcert 2013. De start van de viering wordt live uitgezonden bij de NOS op Nederland 1 en is ook via BVN te zien.

Terug naar nieuwsoverzicht